Energie besparen op apparatuur in de bedrijfskeuken
Bekijk de tips van onze technische experts. En bepaal welke tips jou helpen om energie te besparen op je keukenapparatuur.
- Zet gaspitten na gebruik uit.
- Doe dat ook voor au-bain-marie warmhoudplaten, tostigrills, ovens en kookplaten zonder lange opwarmtijd.
- Zet na gebruikstijd de keukenafzuiging uit. Zorg er wel voor dat er voldoende ventilatie blijft voor de restwarmte van de koelingen. koeltoestellen.
- Maak het vetfilter van de afzuiging regelmatig schoon.
- Dek de frituur af als je hem even niet gebruikt. Zo blijft het vet warm en hoeft de frituur zichzelf niet steeds op te warmen.
- Stap over op een kleinere of in delen in te schakelen frituur. Bekijk of de temperatuur van de frituur lager inesteld kan worden.
- Combineer de eerder genoemde tips en kijk of een nieuwe hr-bakwand een mogelijke oplossing is.
- Zet de vaatwasser in de eco-stand cyclus en gebruik de restwarmte om de vaat te drogen.
- Overweeg een zogenaamd Hotfill systeem voor de vaatwasser. Een Hotfill systeem kan voorspoelen met koudwater. En de temperatuur van het afwaswater is instelbaar.
- Kijk ook kritisch naar de stand-by stand van apparatuur. En zet apparaten bij voorkeur uit na sluitingstijd.
Deze tips zijn ook bruikbaar als je een cateringbedrijf aan huis hebt.