Energie besparen op keukenapparatuur

Een bedrijfskeuken heeft veel apparatuur. Je gebruikt de apparatuur continu en vaak tegelijkertijd. Toch kun je ook in de bedrijfskeuken energie besparen op je keukenapparatuur. Bekijk de bespaartips van onze technische adviseurs. 

Energie besparen op apparatuur in de bedrijfskeuken

Bekijk de tips van onze technische experts. En bepaal welke tips jou helpen om energie te besparen op je keukenapparatuur.

  • Zet gaspitten na gebruik uit.
  • Doe dat ook voor au-bain-marie warmhoudplaten, tostigrills, ovens en kookplaten zonder lange opwarmtijd.
  • Zet na gebruikstijd de keukenafzuiging uit. Zorg er wel voor dat er voldoende ventilatie blijft voor de restwarmte van de koelingen. koeltoestellen.
  • Maak het vetfilter van de afzuiging regelmatig schoon. 
  • Dek de frituur af als je hem even niet gebruikt. Zo blijft het vet warm en hoeft de frituur zichzelf niet steeds op te warmen.
  • Stap over op een kleinere of in delen in te schakelen frituur. Bekijk of de temperatuur van de frituur lager inesteld kan worden.  
  • Combineer de eerder genoemde tips en kijk of een nieuwe hr-bakwand een mogelijke oplossing is. 
  • Zet de vaatwasser in de eco-stand cyclus en gebruik de restwarmte om de vaat te drogen.
  • Overweeg een zogenaamd Hotfill systeem voor de vaatwasser. Een Hotfill systeem kan voorspoelen met koudwater. En de temperatuur van het afwaswater is instelbaar. 
  • Kijk ook kritisch naar de stand-by stand van apparatuur. En zet apparaten bij voorkeur uit na sluitingstijd.

Deze tips zijn ook bruikbaar als je een cateringbedrijf aan huis hebt.

Energieadvies voor ondernemers

Besparen begint bij inzicht. Dus zorgen we dat je altijd en overal inzicht hebt in je verbruik en je kosten. Monitor het per vestiging of maak de vergelijking met andere bedrijven in je branche. Is er nog winst te behalen? Ga dan direct aan de slag met onze praktische bespaartips. 

Bekijk ons advies

Meer tips voor de horeca